Nieuws & Opinie

Toenemende marktvolatiliteit stuwt vraag naar alternative credit

19-04-18 Gabriella Kindert

• Institutionele beleggers maken zich vooral zorgen om het groeiende gebrek aan hoogrentende beleggingen en politieke risico’s. Dit zal de vraag naar alternative credit stimuleren. • Ze zien de mogelijkheid van een hoger absoluut en voor risico gecorrigeerd rendement als het belangrijkste voordeel van alternative credit. • Senior Bankleningen, Infrastructuurleningen/Projectfinanciering en Commerciële vastgoedleningen worden gezien als de meest aantrekkelijke vormen van alternative credit.

Multi-Strategy Portfolio Funds alternative investment fund manager

12-04-18

As from 1 April 2018, NN Investment Partners Luxembourg S.A. (hereinafter, “NNIP Luxembourg”) is no longer the appointed alternative investment fund manager of Multi-Strategy Portfolio

Asian Debt is meer dan een nichemarkt

11-04-18 Joep Huntjens

• De categorie Asian Debt, met een marktkapitalisatie van bijna 1 biljoen dollar (USD 886,7 miljard per 31 maart 2018), is niet langer een niche • Asian Debt bleef ondanks de hogere volatiliteit aan het begin van 2018 relatief veerkrachtig, dankzij de lagere rentegevoeligheid • De vrees voor een handelsoorlog tussen de VS en China lijkt overdreven • De Asian Debt Hard Currency-strategie van NN Investment Partners presteert al negen jaar op rij beter dan de benchmark

Institutionele beleggers willen meer investeren in alternative credit

04-04-18 Gabriella Kindert

• 37% van de institutionele beleggers wil de exposure naar alternative credit uitbreiden als de rentes verder oplopen • 14% van de beleggers is van plan om dit jaar voor het eerst in deze categorie te beleggen • Belangrijke belemmeringen om in alternative credit te beleggen, zijn een gebrek aan inzicht in het risicoprofiel en te weinig relevante cijfers en informatie

Drie voordelen van Emerging Market Debt Local Currency versus Local Bonds

26-03-18 Daniel Wood

De belangstelling voor obligaties uit opkomende landen (EMD) neemt sterk toe dankzij de gunstige omstandigheden voor deze beleggingscategorie. De wereldwijde groei is sterk en wijdverbreid, de inflatie is beperkt, de grondstoffenprijzen lopen op en er is nog meer dan voldoende liquiditeit. In de afgelopen tien jaar hebben beleggers relatief weinig belegd in EMD in lokale valuta (LC), in tegenstelling tot in Local Bonds (LB). Maar dit kan wel eens gaan veranderen.

Opkomende bedrijfsobligaties vormen nu een grote en diverse markt

22-03-18 Joep Huntjens

Het universum van bedrijfsobligaties uit opkomende landen bestond 10 jaar geleden nog eigenlijk niet, maar is uitgegroeid tot een diverse en op zichzelf staande beleggingscategorie met aantrekkelijke risico-rendementskansen voor actieve vermogensbeheerders. De omvang van de categorie is 969 miljard dollar en daarmee vergelijkbaar met de markten voor Amerikaanse hoogrentende bedrijfsobligaties (914 miljard) en staatsobligaties uit opkomende landen (913 miljard)[1]. Het universum van opkomende bedrijfsobligaties bevat meer dan 1.000 uitstaande emissies in 52 landen en is gespreid over diverse regio’s en sectoren.

Ondanks opmars blijft Emerging Markets Debt rendementskansen bieden

14-03-18 Marcelo Assalin

Opkomende markten hebben in de afgelopen kwarteeuw stevige economische vooruitgang geboekt. Voor veel beleggers bieden ze aantrekkelijke rendementskansen. Deze landen maken een inhaalslag ten opzichte van de ontwikkelde wereld en sinds 2000 is hun reële bbp-groei zelfs hoger. Ondanks deze snelle opmars bieden obligaties uit opkomende markten (Emerging Market Debt, EMD) nog steeds aanzienlijke premies ten opzichte van obligaties uit ontwikkelde markten. Dit blijkt een analyse van NN Investment Partners (NN IP).

Italiaanse verkiezingen kunnen leiden tot een langdurige impasse

26-02-18 Willem Verhagen

Het belangrijkste politieke strijdpunt in Italië lijkt niet meer het EU-lidmaatschap te zijn. Het gaat inmiddels meer om de vooruitzichten voor het begrotingsbeleid. In combinatie met de sterke opleving van de Italiaanse economie kan dit verklaren waarom de verkiezingen geen belangrijk marktthema zijn. Toch kunnen beleggers beter niet te zelfgenoegzaam zijn.

10 inzichten uit 25 jaar beleggen in Emerging Markets Debt

14-02-18 Marcelo Assalin

NN Investment Partners (NN IP) belegt vandaag precies 25 jaar in Emerging Markets Debt (EMD) en dat heeft 10 belangrijke inzichten opgeleverd. We halen deze inzichten uit de schat aan ervaring die we over meerdere decennia hebben opgedaan in het meest dynamische en gevarieerde universum van wereldwijde obligatiemarkten. Deze inzichten zijn dan ook opgenomen in de beleggingsprocessen van de EMD-strategieën van NN IP.

NN (L) Patrimonial Balanced: succes in turbulente jaren

08-02-18 Siu Kee Chan

Sinds 2008 heeft het Multi-Asset team van NN Investment Partners het NN (L) Patrimonial Balanced fonds onder beheer. Al meer dan vijf jaar op rij krijgt het fonds 4 of 5 Morningstar sterren. De stabiliteit van het team, de jarenlange ervaring van de teamleden en de continue drive om te leren en te innoveren zijn de belangrijkste factoren die bijdragen aan dit succes. Het team heeft zich in deze periode dan ook sterk ontwikkeld en kan zich meten met de besten in de industrie.