Faryda Lindeman

NN IP stelt engagementdoelstellingen energiesector ten behoeve van haar investeerders

09-11-18 Faryda Lindeman

• De olie- en gassector is bijzonder gevoelig voor risico’s die samenhangen met klimaatverandering • NN IP richt zich op de sector om transparantie over activiteiten en risico’s te bevorderen

ESG-perspectief: Palmolie

25-06-18 Faryda Lindeman

Als belegger heeft NN Investment Partners een belangrijke rol te vervullen. Wij hebben daarom een samenwerkingsstrategie uitgewerkt met de bedrijven in de sector om de milieu- en sociale aspecten te verbeteren.

Chairman, we meet again

08-05-18 Faryda Lindeman

Het is weer proxy-tijd, tijd om te stemmen! In het tweede kwartaal ontmoetende meeste beursgenoteerde bedrijven hun aandeelhouders op de jaarlijkse algemene vergadering (AVA). Aandeelhouders kunnen hun mening geven over de prestaties en strategie van een bedrijf. We hebben tot nu toe op meer dan 300 vergaderingen gestemd en persoonlijk een aantal AVA’s bijgewoond. NN Investment Partners (NN IP) zet daarbij in op drie belangrijke kwesties; duurzaamheid, de effectiviteit en diversiteit van het bestuur en afstemming van de beloning van bestuurders op de bedrijfsstrategie.

Duurzaamheid bevorderen in opkomende markten

07-12-17 Faryda Lindeman

De instorting van Rana Plaza in Bangladesh in 2013 kostte meer dan duizend mensen het leven en wordt gezien als de dodelijkste ramp in de kledingindustrie. Kledingfabrikanten werden met de neus op de feiten gedrukt: er waren problemen in het beheer van de toeleveringsketen. De ernstige milieu-impact van de palmolieproductie was voor veel voedselproducenten een vergelijkbare waarschuwing ten aanzien van de toeleveringsketen. Dit alles onderstreept nog maar eens dat de normen voor milieu, maatschappij en governance (ESG) in opkomende markten moeten worden verbeterd, omdat een groot deel van de mondiale toeleveringsketen daar is gevestigd.

  • Vorige pagina
  • 1
  • Volgende pagina

Over de auteur

Faryda Lindeman

Faryda Lindeman

Senior Corporate Governance Specialist

Ervaring sinds 2006

Toon meer