Het DNA van de Belgische belegger
Hoeveel beleggers zijn er in België? Wat kent de gemiddelde Belg over beleggen? Hoe gaan ze met hun geld om en wie vertrouwen ze daarbij? Met deze vragen in het hoofd hebben wij, NN Investment Partners, een studie gevoerd bij 3.500 respondenten, representatief voor de Belgische bevolking. Daarbij hebben we voor het eerst zowel het beleggingsgedrag, de kennis rond beleggingsproducten als de relatie met de adviseur in kaart gebracht. Ben jij ook benieuwd naar de resultaten? Ontdek hier onze bevindingen.


Ontdek de bevindingen

De onderstaande infografieken vatten de bevindingen van de studie samen. Ze zijn onderverdeeld in 4 thema’s: de types profielen van de Belgische beleggers en niet-beleggers, hun kennis rond beleggingsfondsen, hun beleggingsgedrag en tot slot hoe ze de relatie met hun bank en/of adviseur ervaren.De volledige studie

Wilt u zich meer verdiepen in de resultaten van de studie? Download dan via onderstaande knop de volledige whitepaper.


Meer weten over beleggen?

Wil je graag weten wat beleggen in fondsen precies inhoudt? Wij leggen je in korte video’s uit wat fondsen zijn, wat je erover moet weten en waarmee je rekening moet houden. Door het delen van onze expertise willen we je helpen beleggen beter te begrijpen. Ontdek onze video’s via onderstaande knop.

Ga naar vragenoverfondsen.nnip.be


Meer over NN Investment Partners

NN Investment Partners is een fondshuis dat een een brede waaier van oplossingen aanbiedt waaronder beleggingsfondsen en pensioenproducten voor zowel institutionele als particuliere klanten. Daarbij streven wij naar een samenwerking in alle transparantie en betrokkenheid.

Ga naar nnip.be


Heb je vragen over de studie?

Bel ons

+32 2 504 47 00

NN Investment Partners Belgium

Marnixlaan 23
1000 Brussel
België